صرافی مجاز چیست؟ چگونه آن را بشناسیم؟

صرافی معتبر

 

 

این‌روزها تعداد زیادی از مردم کشور ما برای انجام فعالیت‌های تجاری و مبادلات مالی خود به صرافی‌ها نیاز پیداکرده‌اند. اما همانطور که هر گردی گردو نیست، بهتر است بدانید که هر صرافی هم صرافی مجاز نیست!. پس برای شناخت صرافی‌های مجاز و جلوگیری از کلاهبرداری‌های احتمالی، تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

 

صرافی چیست؟

صرافی‌ها یکی از مجموعه‌های موجود در اقتصاد هر کشوراند که وظیفه خریدوفروش ارزهای خارجی به‌شکل فیزیکی و دیجیتال را به‌عهده دارند. حساسیت شغلی و ایفای نقشی پررنگ در حوزه معاملات ارزی، باعث توجه دولت‌ها و بانک مرکزی به این صنف شده ‌است.

اگر بخواهیم پاسخ کاملی به سؤال «صرافی چیست؟» بدهیم، باید با ماهیت صرافی‌ها هم آشنا شویم. صرافی در لغت به معنی داد و ستد انواع پول است. اما درحال‌حاضر در قوانین حقوقی کشور ایران، صرافی به شرکت‌های تضامنی یا سهامی خاصی گفته می‌شود که در حوزه ارائه خدمات صرافی اعم از خرید و فروش ارز، سکه و طلا فعالیت می‌کنند.

 

در صرافی‌ها چه خدماتی ارائه می‌شود؟

صرافی‌ هم مانند دیگر مشاغل، وظایف مشخصی دارد و خدماتی ارائه می‌دهد که نیاز گروهی از مردم را پاسخ دهد. خدماتی مانند:

  1. خرید و فروش نقدی ارز
  2. خرید و فروش نقدی سکه‌های طلا و نقره
  3. انجام انواع معاملات ارزی
  4. جابه‌جایی ارز در طبق قوانین کشور
  5. انجام امور مربوط به حواله‌های ارزی
  6. ارائه خدمات ارزی برون مرزی از طریق کارگزاران مجاز
  7. خرید و فروش ارزهای دیجیتال
  8. و…

 

چند نوع صرافی در ایران وجود دارد؟

صرافی‌ها از نظر خدماتی که ارائه می‌کنند، به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  1. صرافی نوع اول
  2. صرافی نوع دوم

 

صرافی نوع اول:

صرافی‌هایی که فقط و فقط مجاز به خرید و فروش نقدی (غیرالکترونیک) ارز، طلا و نقره هستند و انجام سایر معاملات ارزی در آن‌ها ممنوع و غیرمجاز شناخته می‌شود.

 

صرافی نوع دوم:

صرافی‌هایی که علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز، طلا و نقره، مجاز به نقل ‌و انتقال ارز از جمله انجام امور مربوط به حواله‌های ارزی از طریق بانک‌ها و موسسات اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی و ارائه خدمات ارزی برون مرزی از طریق کارگزاران مجاز خارج از کشور، هستند.

 

صرافی مجاز چیست؟

صرافی‌هایی که مجوزهای لازم از بانک مرکزی ایران را اخذ کرده باشند، به نام صرافی‌های مجاز شناخته می‌شوند.

طی چند دهه اخیر قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای ثبت و تاسیس صرافی از سوی مدیریت کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی، وضع شده‌است. در آخرین به‌روزرسانیِ لیست صرافی‌های مجاز بانک مرکزی، تنها 692 صرافی مجاز به فعالیت در بازار ارز هستند.

لازم به ذکر است که تمام فعالیت صرافی‌های مجاز زیر نظر بانک مرکزی و مطابق با قوانین ایران انجام می‌شود. همین موضوع می‌تواند از مشکلات زیادی نظیر جابه‌جایی اسکناس‌های تقلبی و… جلوگیری به‌عمل آورد.

 

چگونه از مجاز بودن یک صرافی مطمئن بشویم؟

می‌توانید از سامانه آنلاین استعلام صرافی مجاز بانک مرکزی ( https://www.cbi.ir/default.aspx) استفاده کنید. برای استفاده از این سامانه فقط کافی است طبق مراحل زیر عمل کنید.

 

 

  • سپس، گزینه «نظارت بانکی» را انتخاب کنید.

استعلام صرافی

 

  • گزینه «بانک‌ها و نهادها پولی مجاز»  را انتخاب کنید.

. استعلام صرافی مجاز

  • گزینه «صرافی» را انتخاب کنید.
  • صرافی مورد نظر خود را جستجو کنید.

 

 

صرافی معتبر

 

سخن پایانی

در این مقاله ما ابتدا به شما در رابطه با اینکه صرافی چیست توضیح دادیم و سيس از خدماتی  همچون خرید و فروش نقدی ارز، انجام انواع معاملات ارزی و … که صرافی‌ها ارائه می‌دهند نوشتیم و از انواع صرافی نام بردیم همچنین به شما آموخنیم چگونه بهترین و معتبرترین صرافی را پیدا کنید.

امیدواریم با مطالعه این مقاله شما توانسته باشد که صرافی معتبر و مجاز را بشناسید و بیابید.

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *